7 молдовци и 7 италианци започват със Спартак утре

Във вторник се очакват още играчи, Чипев също се завръща на Коритото

Седем молдовци и шест италиански футболисти пристигнаха във Варна днес. Те са настанени в хотел до Кабакум и ще се опитат да впечатлят наставника Иван Маринов - Маслара в двустранна игра, която ще се проведе по време на първата тренировка на тима. Тя ще е утре от 15 ч. на стадион "Локомотив". Утре се очаква и още един италиански играч, който също ще се включи в заниманието.

"Футболистите от Молдова са с румънски паспорти, така че няма да имаме проблем да ги картотекираме, стига треньорското ръководствот да прецени, че ще ни свършат работа", каза председателят на УС на Спартак 1918 Антон Фажев.

След тренировката Маслара ще прецени кои от тези футболисти ще продължат да се готвят със "соколите". В заниманието утре ще се включат и всички играчи, носели екипа на варненци през първия полусезон, включително и Радулович. В близките дни към състава се очаква да се присъедини и Николай Чипев, който разтрогна със "соколите" след Нова година, но така и не успя да си намери отбор в чужбина.

"Започваме подготовка утре. В първото занимание ще се включат 14 нови футболисти. Седем от тях са италианци. Утре може да направим една игричка по време на тренировката, за да видя въпросните играчи в какво състояние са. Във вторник очакваме още чужденци, както и родни футболисти. Целта ни е до десетина дни да направим селекция, за да можем да сме на ниво в борбата ни за спасение. Това ни е целта и ще я следваме. В сряда или четвъртък очакваме екипировката да пристигне", каза пред varnautre.bg Иван Маринов.