Писмо с италиански акцент разтърси шеф на Спартак за ЧНГ

Селекцията ще е кастинг в стил училищен подбор, ще се изготвя списък с футболисти в Рим на 07, 08 и 09 януари

Уникален имейл за ЧНГ получи шефът на УС на Спартак 1918 Антон Фажев. Той е от Италия. Чрез него новият спортно-технически директор Пиетро Белардели настоява да разбере баланс и ОПР (отчет, приходи и разходи) за последните две години. В имейла до Фажев има няколко момента, които меко казано шокират. Защо? Защото не става ясно кой трябва да осигури бюджета, за който говори Белардели. Дали парите ще дойдат от ръководството или новия спонсор Солидус, който доведе именно Белардели?. Все пак в писмото се говори за бюджет, не за проектобюджет.

Друго, което стресира, е селекцията, която подготвя Белардели в Италия. Простичко казано замислен е кастинг в стил училищен подбор на 07, 08 и 09 януари. Той видите ли ще бъде в Рим. Идеята е за съставяне на конкурентоспособен списък от кандидати, достойни за Спартак Варна.

Както е известно, Пиетро Белардели и италианските му партньори трябва да влязат в УС на клуба след Общо събрание в края на месеца. Не е ясно обаче дали дотогава ще дават пари, след като не са легитимни. Най-сериозният въпрос сега е ще има ли хепиенд за Спартак Варна. Това вълнува най-вече истинските спартаклии, които тръпнат в очакване да се случи чудото, па макар и с италиански акцент.

Ето пълният текст на имейла, който публикуваме без редакторска намеса.

Уважаеми г-н Фажев,
Изпращам този имейл, за да ти напомня за нещата които трябва да бъдат извършени, преди започване на тренировките.
Да се опитаме възможно най-бързо да осъществим:

1) Почистване на терена, съблекалните и трибуните с учтивото разрешение от страна на кмета и от момента в който съм избран за директор, очаквам баланс и ОПР (отчет, приходи и разходи) за последните две години. Както добре си спомняш по време на интервюто от 29.12.2014 г....ми беше зададен въпроса, относно заплатите. Сега, за да ти отговоря на този въпрос имам нужда от бюджета.

Във връзка с фланелките и екипа, необходими за отбора (включително и топките) – вече са поръчани, въпреки че още не сме в управителния съвет (както се бяхме разбрали). Вече си уведомен, че на 07, 08 и 09 този месец ще бъдат извършени селекции в гр. Рим за съставяне на конкуретноспособен списък от кандидати.

Междувременно трябва да изготвиш доклад за управителния съвет във връзка с моето встъпване в длъжност, назначаването на сина ми и финансовия спонсор.

Следователно е необходим проект на договора между дружеството и финансовия спонсор. Освен това бих искал да ми представиш и списък със служителите, както и именатата на медицинския екип:
1) масажист
2) лекар
3) домакин на склад
4) шофьор на автобус
Бих искал, чрез това писмо да положим добро начало на футболния сезон, без нотки на съмнения и неяснотии.

Поздравявам те и се надявам да бъда разбран правилно за доброто на Спартак – Варна, защото обичам да „изпипвам“ нещата.

Сърдечни поздрави,
Пиетро Белардели
04.01.2015 г.