Маслара: Познавам добре футболистите на Раковски, дал съм път на някои от тях във футбола

Доволен съм от старанието на момчетата в тренировките, рано или късно ще тръгнем нагоре

Треньорът на Спартак 1918 Иван Маринов - Маслара сподели, че познава добре футболистите на предстоящия съперник - Раковски. "Соколите" приемат тима от едноименния град в събота от 14,30 ч. на стадион "Спартак".

"Познавам голяма част от играчите на съперника. Дал съм път на някои от тях във футбола. Нападателят Петър Атанасов, който е и основен голмайстор на тима, го взех в мъжкия отбор на Локо Пд. Беше едва 15-годишен", каза пред varnautre.bg Маслара, който спечели историческата шампионска титла с Локо (Пд) като първи помощник на Едуард Ераносян.

Треньорът на варненци е добил славата на "откривател на таланти" по време на престоя си в Локо Пд. Именно той е причината на Лаута да акостира под наем ненужният в ЦСКА по това време Иван Иванов, както и 18-годишният тогава Йордан Милиев от частния футболен клуб Аполи 99, който вече не съществува. В последствие и двамата стигат до националния отбор на България.

"За предстоящия мач се готвим усилено. Всички футболисти тренират на пълни обороти. Доволен съм от старанието им в тренировъчния процес. Рано или късно ще тръгнем нагоре. Вече се запознах с качествата на всеки един футболист в тима и ще се опитаме да извлечем най-доброто от всеки за мача с Раковски. Проблемът ни е, че нямаме вариативност в състава. Това пречи", каза още наставникът на Спартак.

Утре "соколите" тренират от 14,30 ч., а в четвъртък сутринта ще проведат традиционното възстановяване. В петък заниманието е насрочено за 14,30 ч.