Маслара набелязал 8 футболисти за след Нова година

Надява се след края на първия полусезон Спартак да има реални шансове за спасение

Треньорът на Спартак Иван Маринов - Маслара сподели, че вече се оглежда за попълнения през зимната пауза. Той коментира и при какви условия ще бъдат привлечени поне 8 нови футболисти след Нова година.

"Набелязал съм поне 8 футболисти, които ще опитаме да привлечем след Нова година. Не искам да назовавам имена, тъй като момчетата си имат клубове и няма да е коректно. Пристигането им във Варна през зимата зависи от това, как се представим до края на сезона. Много важно условие, за да привлечем който и да било добър футболист, е да имаме реални шансове за спасение. Иначе няма смисъл", сподели Маслара пред varnautre.bg.

"Ако на теория имаме шансове за оцеляване, трябва да изградим тим, който да спечели най-много точки през втория полусезон. Това е начинът за спасение. Но пак ви казвам, всичко зависи от това как завършим сезона и каква е разликата ни от зоната за спасение", каза още треньорът на Спартак.

Иначе, варненци проведоха днешното си занимание на игрищата с изкуствена трева до стадион "Спартак". Причината е, че от варненския клуб целят да запазят тревното покритие на Коритото. "Теренът е подгизнал и по тази причина решихме да тренираме на изкуствената трева. И без това тревното покритие е лошо, не ми се искаше да го съсипем повече", сподели Маринов.

Относно предстоящия мач с Пирин (Благоевград) треньорът каза: "Очаквам нашият отбор да играе далеч по-добре от мача с Локомотив (ГО) и разбира се най-накрая да започнем да печелим точки. Знаем, че и те имат проблеми и ще опитаме да ги превърнем в наш плюс. Иначе отборът на Пирин играе много силен и стойностен футбол и със сигурност ни предстои много тежко гостуване. Поради многото кадрови проблеми и намаления състав ще използвам юноши и мисля, че това е шанс за тях да покажат качествата си", завърши Маслара.