Може би е диагноза

Без цензура

31-10-2014, 11:22

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добро УтрЕ х 3!

Някои заключения от профилактичния преглед по повод 5-я рожден ден на Варнаутре.бг

Сигурно е лудост да започнеш нещо ново, пък било то и правено с голям мерак, в Нощта на вси светии. Но тогава хич не ни беше до това да помним какъв празник е. Даже не се сетихме за Деня на морето, отбелязван същия ден. Нито за Деня на народните будители на следващия. Някой предупреждаваше нещо и за Ретроградния Меркурий - да го изпреварим ли, да го чакаме да отмине ли - нямам идея. Еуфорията ни беше хванала яко, "пълнехме" новина след новина - цяла седмица "на сухо", докато някой (сигурно аз) не каза в един момент: "Айде, пускаме го!" и новините станаха "видими" за всички. Така се роди Варнаутре.бг. Късно вечерта на 31 октомври. В Нощта на Вси светии, часове преди "да се събудят" Народните будители. Точно преди 5 години!

Много ли са? Със сигурност - особено като гледам броя на читателите, влизанията и импресиите.

1826 дни. И над 10 000 новини. Стараехме се, но не винаги успявахме, те да са добри и позитивни. Борехме се, и не винаги успявахме, да ви ги съобщим първи. Стремяхме се, но не винаги успявахме, да сме безпристрастни. Бяхме обаче честни с вас. И в грешките, и в успехите!

И вие го оценихте. Ако преди 5 години все още се налагаше да обясняваме на читатели и рекламодатели: Ама защо точно он-лайн?, днес ВарнаУтре.бг е сред трите най-четени варненски медии. Не само он-лайн. Нещо повече - ние сме една от все по-малкото медии в града със собствен екип, с репортери на всяко събитие, воюващи ежедневно с нароилата се copy-paste "конкуренция".

През юни 2 денонощия не мръднахме от наводненото Аспарухово и ви показахме болезнено откровената и страховито пълна картина на случващото се там. Затъвахме. После ринахме кал. Търсихме истината за Южен поток чак до Балтийскийско море. "Швартовахме" кораби на Tall ships. Будувахме в нощите на изборите, за да научите първи резултатите. Бяхме... но стига в минало време. Още повече, че всичко това не е наша заслуга. Вие, будни наши читатели, ни научихте на това. Със снимките, които ни изпращате от всичко, което ви е впечатлило във Варна, с новините, на които сте били свидетели, с мненията си. Научихте ни да сме там, където се случват истинските неща, когато се случват, а понякога дори - и преди да се случат.

Всеки ден се учим и си сверяваме часовника с критиките и дори присмеха ви за грешките, които правим - не сме изтрили нито един коментар, колкото и "поразяващ" да е той.

И не си мислете, че се хвалим с това. Не, защото цялата тази "работа" ни доставя удоволствие, зарежда ни, прави ни живи. Може и да е диагноза, не знам, но започваме всеки ден все едно е първият в професията ни. Първият на Варнаутре.бг. Като онази нощ на Вси светии преди пет години.

Росица Пенкова
собственик и главен редактор на Варнаутре.бг