Липса на зала във Варна с капацитет попречи на Гранд Про за домакинство в Шампионската лига

Жребият за елитния кръг ще се тегли на 17 октомври, а домакините на четирите група са Барселона, Спортинг, Ера Пак и Кайрат

Българският шампион Гранд Про, който постигна историческо класиране в елитния кръг на Шампионската лига, след като завърши на второ място в група 2 в Латвия, няма да е домакин на следващия етап от надпреварата. Високите оценки, които варненци имат от УЕФА за домакинствата си до този момент в предварителния кръг, не бяха достатъчни Гранд Про да доведе три от 16-те най-силни отбора във футзал в морската столица.

Причината е, че Варна не разполага със зала, която да отговаря на изискванията на европейската централа за провеждане на този кръг от Шампионската лига. Съоръжението в Камчия, където варненци приемаха съперниците си от предварителния кръг, не разполага с необходимия капацитет от седящи места, което се оказа и основен проблем при избора на четирите домакини.

Така от УЕФА избраха домакините на следващия етап от Шампионската лига да са грандовете Барселона (Испания), Спортинг (Португалия), Ера Пак - Хрудим (Чехия), Кайрат (Казахстан). Жребият за тази фаза от надпреварата в най-големия клубен форум в Европа ще се тегли на 17 октомври.