Историческо: Гранд Про се класира за елитния кръг на Шампионската лига

Георги Карагеоргиев и Селсиньо бележат срещу полския шампион Рекорд Биелско-Бяла в най-престижния клубен турнир в Европа

Българският шампион по футзал Гранд Про продължава да пише история в Шампионската лига. "Професионалистите" успяха да се класират за елитния кръг от най-престижния клубен турнир в Европа в този спорт, с което се превърнаха в първия български тим успял да прескочи тази фаза на надпреварата.

След загубата в първия мач в Латвия от домакина Никар с 1:4, варненци постигнаха две победи, които им осигуриха второто място в Група 2. Воденият от Димитър Пантев тим успя да надиграе с 4:0 грузинския Ибериа Стар, а днес се наложиха с 2:0 над полския шампион Рекорд Биелско-Бяла. Головете за историческия успех на варненци реализираха Георги Карагеоргиев в 2-ата минута и бразилецът Селсиньо в 38-ата.

В Елитния кръг на Шампионската лига ще играят най-добрите 16 отбора в цяла Европа и класирането за тази фаза е изключително постижение за Гранд Про.

Елитния кръг ще се проведе след месец, като има голяма вероятност Гранд Про да е домакин на тази фаза от Шампионската лига. Българския шампион е с много добри показатели от досегашните си представяния при домакинствата в предварителните кръгове, което ги нарежда като основни фаворити в УЕФА.

Съставът на Гранд Про: Исмет Хаджиев, Костадин Иванов - Марата, Христо Димитров, Марко Костич, Йован Станкович, Славен Новоселац, Селсиньо, Паулиньо, Димитър Кръстев, Даниел Димов, Георги Карагеоргиев, Димитър Пантев - играещ треньор