Гранд Про - футзалният "Лудогорец" ще пише история в Шампионската лига

Ако отпаднеш от предварителния кръг, на никой няма да му направи впечатление, но ако прескочиш тази група, това ще остане в историята

Въпреки голямата еуфория, обхванала страната, предвид участието на българския първенец Лудогорец в Шампионската лига и най-вече днешният мач с европейския гранд Реал Мадрид на стадион Васил Левски, не бива да забравяме, че има и друг наш отбор, който ще представя България на голям клубен форум. Става въпрос за варненския тим и шампион на страната по футзал Гранд Про.

"Професионалистите" стартират участието си в основния кръг на Шампионската лига в този спорт утре, а надпреварата ще се проведе в Латвия от 2-и до 5 октомври. Съперници на варненци са тимовете на Иберия Стар Тбилиси, Никарас Рига и полския Рекорд Биелско.

Тимът вече отпътува за Латвия с едно ново попълнение. Както вече писахме Гранд Про беше подсилен с много качествен състезател - Славен Новоселац. Националът на Босна и Херцеговина е най-добрият играч в този спорт подвизавал се в роден тим.

Както е известно, български отбор никога не е прескачал тази фаза от Шампионската лига, като в клуба се надяват именно на босненеца това най-накрая да стане факт.

Сега Гранд Про е в позиция, в която няма какво да губи. А това е най-хубавата отправна точка във футзала. От такива двубои на такова ниво можеш само да спечелиш. Ако отпаднеш от предварителния кръг, на никой няма да му направи впечатление, защото ще се е случило нещо нормално. Но ако прескочиш тази група, това ще остане в историята.

Разбра се още, че с тима не отпътува и един от най-опитните играчи на тима, станал шампион за трети път с екипа на Гранд Про - Бойко Косев - Бобеца. Причина за това са служебни ангажименти.

Шефът на комисията по футзал към БФС Красен Кралев пожела успех на Гранд про в тежките битки в основния кръг на Шампионската лига.