Черно море и Спартак 1918 чакат своите съперници за Купата

Жребият ще се тегли в сряда от 11 ч.

Варненските Спартак 1918 и Черно море очакват своите съперници в турнира за Купата на България. Жребият за първи кръг - 1/16-финали ще се проведе в сряда (10 септември) от 11 часа в зала 3 на Парк-хотел "Витоша", Студентски град в София.

В тази фаза от надпреварата ще участват 12-те отбора от А група, 16-те отбора от Б група и 4 аматьорски отбора, излъчени от предварителната фаза на турнира, в дирижиран жребий. Тимовете са разделени в 2 урни, на основание чл.16 от Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2014/15 г. В първата урна са отборите от Б група, а във втората – отборите от А група и 4-те аматьорски отбора.

Ще се играе по 1 мач, като отборите от по-долна група, във всяка една от двойките на 1/16 финалите, ще бъдат домакини в срещите.

Съществува вероятност двата варненски отбора да се изправят един срещу друг, ако жребият отреди това. За последно дербито на Варна се игра на 23 май 2009 година на стадион "Спартак". "Моряците" спечелиха с 1:0 с гол на Георги Какалов в 66-ата минута и грабнаха бронзовите медали след два кръга, докато в края на същия сезон "соколите" напуснаха елита.