Данъчни събират оборота на заведения по Крайбрежната

Служителите на НАП останали няколко часа в кръчмата, за да се съберат пари в касата

Служители на Националната агенция по приходите изземват обороти на заведения. От това се оплакаха пред Varnautre.bg потърпевши от действията на данъчните.

На 29 август около 22:30 ч. данъчни влизат в едно от заведенията на Крайбрежна алея Варна - "Палм Бийч". Засичат оборота от всички каси и от платения вход. Остават до 2:30 ч. след което отново правят справка на целия оборот и го изземват с протокол на основание, че фирмата управляваща обекта, има задължения към държавата.

Заведението остава без средства, с които да заплати на гостуващият изпълнител, да даде заплати на персонала, режийни, както и за последващото зареждане на обекта.

След първоначалния шок, управителят се свързвал с представител на Сдружение на заведенията в България за Варна, за да му обясни за ситуацията и да потърси съдействие. Оказва се, че данъчните са действали според закона и не са превишили правата си.

"Естествено във всеки от нас остава въпроса "Какъв е този закон, който поставя на първо място нуждата на държавата от пари, пред всичко останало?! Докога ще се продължава с мачкането на малкия и среден бизнес в България с един узаконен държавен рекет от всички инстанции?!", питат от Сдружението на заведенията.