Две заведения хлопват кепенци заради високи децибели

Мисия Варна

09-08-2014, 08:24

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екшън на Крайбрежната: Собственик на шумна кръчма удари проверяваща

Кръчмите "изгарят" заради системно неспазване на нормите за шум

Две заведения на Крайбрежната алея във Варна още в понеделник ще се сдобият със заповеди за затваряне, заради системно нарушаване на разпоредбите за шум. При нощни проверки на общинската администрация, съвместно с експерти от Регионалната здравна инспекция бяха установени нарушения в три от четирите проверени кръчми. Първи "изгоря" бар "Палм Бийч", с децибели 92,9 при позволени 75. След като експерт от РЗИ направи замерването, общинските служители съставиха акт. 

Управителката на шумния бар, пък обясни, че музиката е толкова силна, защото на заведението се налагало да се състезава с околните кръчми. 

Следващата спирка на проверяващите бе бар "Куба", който също бе озвучен с децибели над нормата - 89. Заведението обаче няма да се размине само с акт, защото не му е първо провинение, обясни началникът на отдел "Контрол по търговската дейност и туризъм" в общината Диана Йорданова. 

Тя уточни, че при проверка миналата седмица същият бар отново е бил с музика, по-силна от допустимото. Затова след днешното замерване, което не отговаря на нормите барът ще бъде запечатан.

Същото ще се случи и с "Борисовата воденица", която освен, че е перманентно в нарушение на нормите, тази нощ собственикът й удари и проверяваща (подробности за екшъна на Крайбрежната алея вижте тук). 

За изненада на всички, заведението по плажа, което не надвиши позволените децибели по време на замерванията, бе чалга дискотеката "Час пик". Звукомерът показа 84 децибела, при допустими 85 за дискотеки. Докато течеше проверката музиката почти не се чу, а почитателите на попфолк ритми кротко стояха около масите, като на детски рожден ден. Ясно стана обаче, че и те и персоналът на заведението нямат търпение проверяващите да си тръгнат, за да могат да усилят музиката.