Наталия е вече в съзнание, няма опасност за живота й

Само за ден над 70 човека дариха кръв за младата жена, спасяват и бебе с изгаряния

Наталия, 30-годишната варненка, която пострада тежко след взрив на газова бутилка, вече е в съзнание.

Лекарите, които се борят за живота й, вече 5 дни, бяха категорични, че големи количества кръв за преливане могат да помогнат на организма й да се пребори.
Приятели на Наталия организираха акция по кръводаряване и призоваваха всеки, който може - независимо от коя кръвна група е, да помогне на младата майка да живее.

Само за 1 ден - в понеделник, над 70 човека се отзоваха на призива за помощ и дариха кръв за Наталия. От вчера тя е в съзнание. "Благодаря на всички, който се отзоваха на нашия призив. Наталия вече е стабилизирана напално контакна и няма опасност за живота, от тук нататак, благодарение на вашата подкрепа, следва нейното вастановяване", каза съпругът й Иво Илиев.

"Изключително много се вълнуваме, че акцията по кръводаряване за Наталия обедини всички нас и за един ден направихме едно чудо. Само вчера над 70 човека са дарили кръв за Наталия!

Вярваме, че Наталия е усетила Вашата сила и активност, защото вчера, в понеделник, тя е дошла в съзнание, контактна е вече и в понеделник й предстои първа операция. Благодарение на вас, сега всички операции ще бъдат изпълнени по план и без притеснения за липса на кръв.

Давайки кръв за Наталия всички сте помогнали не само на нея, но и на едно мъничко детенце на 1 годинка, което вчера е постъпило в болница с много изгаряния. Част от кръвта е отишла спешно за спасяването му благодарение на вас!

Всичко това дължим изключително на всеки един от вас, който отдели частица от себе си. Това доказа за пореден път, че сме силни, когато сме заедно. И че човечността е жива във всички варненци! Поклон към всички! Благодарим!", написа Янина Христова, която организира акцията за Наталия.