Windwalker спечели синята лента в регатата "Cor Caroli 2014" (видео)

Venid Yacht са първи в IRC1, Luna в IRC2, Phoenix води в IRC3 и в C25R, а Windwalker – в Open

С голямо напрежение мина последният състезателен ден от Международната регата Cor Caroli Bavaria yachts Powered by Lexus в неделя. Битката от етап 3 SOGELEASE бе оспорвана и интересна, вятърът най-сетне се появи, придружен дори от дъжд накрая. Общо 40 яхти стартираха от марината в "Златни пясъци", за да преминат първо през поворотен знак "Аладжа банка", после – потопения самолет, Паша дере и да финишират на отцепената поради спасителната акция за шейсет и тримата бежанци "Морска гара Варна". Объркване накара шкиперите да въртят на десен вместо на ляв борд, но в крайна сметка спортсменският дух бе запазен.
IRC1
Лодката Venid Yacht e беше първа в клас IRC1, както и в предишните три дни. Petra бе трета в този етап, за разлика от първите два, където за нея бе запазено традиционно второто място, на което обаче остава в генералното класиране. Бързаците от Windwalker се оказаха втори в неделния ден, а в крайна сметка са трети в генералното класране на “рейсърите“. За сметка на това Windwalker грабват синята лента на Cor Caroli 2014 в качеството си на победители в категория Open.
IRC2
В класа на "круизърите" в третия етап победител е яхтата Luna, следвана съответно от LZ Yachting и Elan 514. Екипажите запазват същите позиции и в генералното класиране.
IRC3
Phoenix се наложи пред Nord при "класиците" в гонката под знака на SOGELEASE, както и в крайното класиране. В днешния ден трети бе екипажът на Akshaena, пети в първия етап и четвърти в генералното класиране. Третата позиция в генералното остана за Muson.
C25R
В този клас в третата гонка Phoenix, Albireo и Mech са съответно първи, втори и трети, като в генералното класиране последните две лодки разменят местата си.
Open
Windwalker водеше и в трите етапа и съвсем логично почетната синя лента на регатата отиде при екипажа на тази яхта. Venid Yacht е втора в генералното и днешното класиране. В третия етап в свободния клас трети са Oceanis (иначе осми в крайното класиране). В генералното класиране третата позиция остава при Petra, класирала се четвърта на финала в неделя.