Черно море ще променя тенденциите в Ловеч днес

"Моряците" се нуждаят от точки, а една от Литекс ще е успех

Днес Литекс и Черно море ще дадат старт на битките от 5-ия кръг в "А" група. Срещата между двата тима е единствената от този кръг днес. Тенденциите сочат, че "моряците" нямат много шансове в Ловеч, тъй като не са побеждавали като гост Литекс от цели 11 години.

За последно Черно море си тръгне с пълен актив през 2003 г., когато победи с 2:0, а головете вкараха Емил Тодоров - Зелето и Слави Жеков. Все пак за този период варненци са стигали цели три пъти до хикс. Треньорите и на двата отбора - Красимир Балъков и Александър Станков са поставени под напрежение в последно време заради лоши резултати. Феновете в Ловеч вчера изразиха подкрепа на Балъков в декларация и остава днес да го направят и на стадиона.

Не така стоят нещата при Станков. Феновете искаха оставката на треньора по време на двубоя с Марек, а очакванията са привържениците на варненския клуб да го направят и в Ловеч, ако играта на "моряците" не се промени.

В същото време Станков проведе разговори с играчите. Двете страни са се разбрали да не си премълчават нищо занапред, за да може отборът отново да тръгне напред. Треньорът на "моряците" има само един кадрови проблем - липсата на Бакари. На негово място в групата бе включен младият нападател Живко Петков. Той бе привлечен през лятото от Нефтохимик, но все още очаква официалния си дебют със зелено-бялата фланелка. Това е единствената промяна в групата на Черно море в сравнение със злополучния мач с Марек. Макар съставът да е същият, Станков обеща, че подобно представяне повече няма да се повтори и отборът ще изглежда по коренно различен начин в Ловеч.

Вероятни състави:

Литекс: Баривиейра, Попов, Божиков, Миланов, Недялков, Цветков, Колев, Ваюши, Асприлия, Малинов, Джордан.

Черно море: Китанов, Венков, Сталев, Котев, Александров, Стенио, Паланков, Коконов, Райков, Божилов, Манолов.