Финансирането на Спартак остава под въпрос

Явно съм бил подведен, каза председателят на УС на Спартак Антон фажев

Финансирането на Спартак 1918 отново е поставено под въпрос. Обещанието на ръководството да изплати закъснялата заплата на футболистите не беше спазено. Въпреки това "соколите" излязоха на тренировка.

"В момента съм в общината. Вярно е, че обещахме да се извърши плащане днес, но явно съм бил подведен. Всъщност в понеделник получих уверение, че днес трябва да стане ясно как точно кметът Иван Портних ще помогне и до каква степен, а не, че днес ще бъдат преведени пари и че те ще са за целия сезон 2014/15г.. Надяваме се утре поне да имаме средства, достатъчни, за да изплатим трудовите възнаграждения на играчите. Всичко е възможно, дори и това да се случи най-неприятното нещо", каза Фажев.

Наставникът на Спартак 1918 Атанас Атанасов събира отбора утре сутрин в 10 ч., като се надява дотогава да има повече яснота относно финансирането в клуба. Според него, ако ситуацията остане същата, напълно е възможно футболистите сами да поискат да разтрогнат договорите си. Новите 6 попълнения пък са още без контракти, тъй като не са заверени в БФС.