Общината пое издръжката на Спартак до края на сезона

ВИДЕО: Спортният комплекс изцяло се оттегля и няма да финансира клуба

Община Варна се нае да издържа Спартак 1918 до края на сезон 2014-2015. Това съобщи председателят на Управителния съвет на "соколите" Антон Фажев пред медиите днес. Новината бе съобщена на футболистите и спортно-техническия щаб преди минути.

"Лично кметът Иван Портних гарантира, че общината поема издръжката на Спартак през настоящия сезон. В същото време Спортния комплекс изцяло се оттегля и няма да финансира варненския клуб. В сряда по сметката на отбора ще бъдат преведени първите пари от общината, които ще покрият заплатите на футболистите и разходите за картотекирането на играчите в БФС за сезона", каза Фажев.

В момента футболистите са в съблекалните и всеки момент се очаква да излязат на стадиона за първа тренировка за седмицата, която ще бъде даден старт за подготовката за първия мач с Банско.

Той добави, че е тръгнала процедура по смяна на собствеността на Спортен комплекс "Спартак" АД. „Няма да стане веднага, защото юридически изисква време. Естествено е, че щом общината застава зад нас, те няма да ни носят на ръце си. Ние трябва да търсим и собствени източници на финансиране. Засега нямаме такива”, завърши силният човек в Спартак. 

Вижте всичко, което каза Антон Фажев