Шкорпиловци домакин на втория кръг на футболните битки на плажа

Търсят се четирите най-силни отбора за попълване на квотите за Суперфинала в Бургас

През уикенда стартира вторият кръг от Държавното първенство по плажен футбол за сезон 2014 година. Домакин на сблъсъците в този атрактивен спорт е к.к. Шкорпиловци. Преди две седмици в Русе се проведе първият етап от шампионата, където бяха определени и първите четири тима за финалния турнир в Бургас. Тимовете на ФК Русе, Св. Никола, ВНЛ и ФК МАГ ще се борят за призови места на пясъка във втория по големина морски град в България.

Общо седем тима ще спорят в Шкорпиловци събота и неделя за четирите квоти за финала в Бургас. Това са тимовете на Одесос (Варна), Академика (София), КПФФ МВР (София), ФК Спартак, ФК Лъвчетата (София), Тича (Д.Чифлик) и ФК Бъзън (Русе). Те са разпределени в две групи, където мачовете се играят всеки срещу всеки. Първите два отбора от всеки поток добиват право за участие на Суперфинала. Победителите в двете групи се срещат в своеобразен финал, а вторите ще спорят за 3/4 място, като това класиране ще има значение за разпределението на груповата фаза във финалния турнир през август.

Началото на сблъсъците в Шкорпиловци ще дадат тимовете на Одесос и КПФФ - МВР и варненският представител Одесос от 9 ч. в събота.

Група "А"

ФК Спартак
ФК Лъвчетата
ФК Тича
ФК Бъзън

Група "C"

КПФФ МВР
ФК Одесос
ФК Академик

ПРОГРАМА
26 юли (събота)

09 ч. КПФФ – МВР – ФК Одесос
10 ч. ФК Спартак – ФК Бъзън
11 ч. ДФК Лъвчетата – ФК Тича
12 ч. КПФФ – МВР – ФК Академика
16,30 ч. ФК Спартак – ФК Тича
17,30 ч. ФК Одесос – ФК Академика
18,30 ч. ДФК Лъвчетата – ФК Бъзън

27 юли (неделя)
09 ч. ФК Тича – ФК Бъзън
10 ч. ФК Спартак –ДФК Лъвчетата
15 ч.-A ІІ – C ІІ
16 ч.- A І –C І