Слабо представяне на варненските тимове в старта на плажния футбол

ФК Русе и Св. Никола (Бургас) най-добри в турнира в крайдунавския град

Отборът на ФК Русе спечели първия кръг от държавното първенство по плажен футбол, на който домакин бе "Арена за плажни спортове - Русе". На финала домакините се наложиха със 7:4 срещу тима на Св. Никола (Бургас). По два гола за успеха реализираха Динко Дерменджиев, Парашкевов, а по един добавиха Мариан Маринов и Ивайло Иванов. За бургазлии се разписаха Стоян Черелов и Юлиян Николов, а Димитър Белчев се отчете с две попадения.

На останалите три места в подреждането се наредиха трите варненски представители в състезанието - "Вяра, Надежда и Любов" - ВНЛ, ФК МАГ и Варненските момчета. Трябва да се отбележи, че поне два от тях бяха сочени за фаворити преди старта на надпреварата.

В спора за третото място се изправиха - ФК МАГ и "Вяра, Надежда и Любов" - ВНЛ. По-опитният отбор на "поповете" не срещна особени трудности срещу "маговете" и заслужено след резултат 7:4 се наредиха трети. Цели 7 гола за ВНЛ реализира Филип Филипов, а Делян Кирилов добави един. За МАГ точни бяха Николай Пенев, Калоян Михалев, Ивайло Станчев и Милен Маринов.

На последно място в подреждането остана тима на Варненските момчета, които не успяха да спечелят нито една среща в надпреварата. Отборът на Олимпия (София) не се яви на състезанието.

В крайна сметка тимовете на ФК Русе, Св. Никола, ВНЛ и ФК МАГ се класираха за финалния турнир в Бургас. Следващата седмица пък започва турнира в Шкорпиловци, където са и едни от най-силните тимове в този спорт.