Фажев и Зафиров влизат в борда на директорите на СК Спартак АД

Валентин Станев ще предложи на общото събрание на УС на Спартак договорът със СК Локомотив да бъде прекратен и да се сключи нов

Шефът на Управителния съвет на Спартак 1918 Антон Фажев и легендарният вратар на соколите Красимир Зафиров влизат в Борда на директорите на Спортен комплекс Спартак АД. Това гласуваха общинските съветници на днешното заседание на местния парламент. Двамата ще заменят досегашните членове Гошо Танчев и Илияна Кръстева.

Според предложението бившият вратар на „соколите” трябва да стане член на Съвета на директорите, докато Фажев ще заеме поста на втори изпълнителен директор, представител на Община Варна в Спортен комплекс „Спартак” АД. Той ще замени на поста досегашният директор Илияна Кръстева.

Местният парламент реши още Валентин Станев да предложи на събранието – стадион "Спартак", залата към него и съблекалните да бъдат отдадени безвъзмездно и безсрочно на футболен клуб Спартак 1918. Това е първата стъпка към намирането на спонсор, който да обезпечи финансово клуба.

Второто предложение е ФК Спартак 1918 да бъде заместен като ползвател на Спортен комплекс "Локомотив", където се подготвят отборите от детско-юношеската школа на футболния клуб, който в настоящия момент е отдаден за ползване на Спортен комплекс "Спартак" АД.