Трети "паяк" се включва в борбата с неправилното паркиране

Освен "паяка", колчета на ключови места е обещал заместник-кметът Тодор Иванов на среща с граждани

От община Варна търсят да наемат трети "паяк", който да се включи в борбата с неправилно паркиралите коли. Това е заявил на среща с граждани заместник-кметът Тодор Иванов. Освен това са предвидени 1000 колчета, които да бъдат поставени на ключови места. Гражданите, организирали се във Фейсбук в групата "Да освободим тротоарите и алеите на Варна за пешеходците", които се срещнаха със заместник кмета са получили уверения, че колчетата ще бъдат поставяни по техен списък, което означавало целия идеален център и гръцката махала, района около "Синия пазар", Спортна зала, "Генералите" и около бившия КАТ.

Обсъдени са били и други въпроси, между които неправомерното ограждане на улици и тротоари пред жилищни или бизнес сгради, както и обозначаване на платените паркинги в града.

От групата съобщават още, че от срещата станало ясно, че синята зона ще заработи пълноценно догодина, като кметът Иван Портних е уверил, че се работи активно по въпроса и в момента се прави анализ на броя паркоместа, броя на живущите в районите, както и броя на офисите.

Участниците са стигнали до извода, че колчетата в момента са най-адекватното решение, докато заработи синята зона, тъй като глобите от неправилно паркиране не влизали в общинския бюджет, а в националния и затова масово не се глобявали прегрешилите шофьори.