Футболисти клатят лиценза на Спартак

Спорт

18-05-2014, 09:41

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът за Спартак приключва, но агонията продължава

Бивши футболисти на "соколите" отказват разсрочено плащане

Бившите футболисти на Спартак 1918 масово отказват да сключат споразумения за разсрочено плащане на дължимите им заплати от клуба, научи Varnautre.bg. Ръководството на "соколите" вече започна разговори с играчите, но шефовете ударили "на камък" в опитите си да накарат бившите соколи да приемат предложенията им. Председателят на УС на Спартак 1918 Антон Фажев гарантирал пред футболистите, че след като подпишат споразумението още на първи юни те ще получат първите си пари, а останалите ще бъдат разсрочени в срок за една година.

До този момент предложението са приели единствено футболистите, които в момента са в клуба и имат да получават заплати от миналата година.

Така ситуацията относно лиценза продължава да е неясна, а единственият начин варненци да получат права за новия сезон е шефовете да намерят пари и да платят накуп всичките си задължения към футболистите. Крайният срок за лицензиране изтече, но БФС продължава да дава отсрочки за отборите, които все още не успяват да покрият изискванията на Лицензионната комисия. Компромисите обаче могат да продължат до края на месеца, като още на 1 юни БФС ще обяви кои отбори ще получат лиценза за следващия сезон.