Спартак завърши сезона с победа

Спорт

17-05-2014, 20:19

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът за Спартак приключва, но агонията продължава

Соколите показаха, че играят феърплей и изхвърлиха Бистрица в последната минута на мача

Отборът на Спартак 1918 завърши сезон 2013/2014 г. с победа. В последния си мач в "Б" група "соколите" удариха Витоша (Бистрица ) с 2:1 на собствения си стадион. Така варненци завършиха на 8-а позиция в шампионата с актив от 34 точки и голова разлика 24/29. И двата гола за варненци реализира Петър Патев.

Срещата започна равностойно за двата тима, като през първите минути липсваха голови положения пред двете врати. Все пак соколите успяха да стигнат до гол в 47-ата минута на двубоя. Иван Минчев центрира от фаул в наказателното, а Патев засече топката с глава пред ръцете на вратаря за 1:0.

През втората част гостите се активизираха и успяха да стигнат до изравнително положение. Мартин Дечев бе в прегръдките на своите съотборници в 66-та минута, като от щаба на "соколите" претендираха за засада. В самия край на двубоя все пак Спартак стигна до победата и показаха, че играят феърплей . В даденото от съдията Павлин Тютюнджян продължение топката бе центрирана на задна греда където Деан Христов с глава свали към Патев, който реализира за 2:1. Този гол изхвърли Бистрица в аматьорския футбол, тъй като при равенство Витоша щеше да запази професионалния си статут.

Съставът на Спартак: Денчев, Събков, Патев, Дянков, Тодорв , Кямил , Минчев, Ботев (71, Неделчев), Смирнов (80, Димитров), Борисов, Христов

Жълти картони от "Спартак 1918" получиха Събков, Минчев и Борисов