Спартак запази професионалния си статут след 0:3 в Дупница

Монтана и Добруджа осигуриха място на "соколите" в "Б" група за следващия сезон

Отборът на Спартак 1918 запази професионалния си статут, въпреки че днес отстъпи при гостуването на Марек с 0:3 в мач от 25-ия кръг на "Б" група. Преките конкуренти на "соколите" в борбата за оцеляване Дунав (Русе) и Калиакра се издъниха като домакини съответно на Монтана (1:2) и Добруджа (0:1) и така Орела и компания ще играят в "Б" група и през следващия сезон.

Иначе срещата в Дупница започна силно за домакините, които още при първата си атака успяха да поведат в резултата. В 12-ата минута Крум Бибишков с глава разпечата вратата на Петър Денчев след центриране отдясно. След попадението "соколите" се опитаха бързо да върнат гола. Борислав Борисов стреля на два пъти от добра позиция, но не успя да реализира. В 35-ата минута Петър Тончев изтърва да удвои преднината на Марек, след като излезе очи в очи срещу Петър Денчев, но вратарят изби удара.

Втората част започна с нов гол за домакините. В 61-вата минута резервата Светослав Диков реализира за 2:0 след страхотен изстрел от 20 метра. Малко след това авторът на първото попадение Бибишков изпусна да направи преднината на своите класическа от добра позиция. Това обаче се случи в 85-ата минута, когато Петър Тончев стреля от дъгата пред наказателното поле и принуди Денчев да вади за трети път топката от своята врата.

След срещата домакините от Марек получиха купата за първото място в Б група, което им осигури промоция за елита.

Марек: Михайлов (46 - Младенов), Б Николов, Виячки, Лахчев, Пидев, Стоилов (68 - Хаджиниколов),
Георгиев, Андонов, Тончев, Кръстовчев (61-Диков), Бибишков.

Спартак 1918: Денчев, Събков, Патев, Дянков, Тодоров, Веселинов, Кямил, Минчев, Ботев (67 - Димитров), Борисов, Смирнов.