Калиакра и Дунав спасяват Спартак при загуба в Дупница

Соколите задължени да бият Марек, за да си осигурят място при професионалистите и следващия сезон

Спартак 1918 ще търси задължителни три точки при гостуването си на лидера в подреждането и осигурилия си промоция в "А" група тим на Марек. Соколите нямат друга алтернатива освен победа, за да си гарантират и на теория оцеляването в Б група.

Двубоят е в неделя от 18 ч. на стадион "Бончук" в Дупница. В лагера на варненци не се заблуждават, че мачът ще е лесен, тъй като срещата е последна за домакините за този сезон пред собствена публика.

"Надявам се да изглеждаме по коренно различен начин от представянето ни срещу Дунав. Излизаме срещу първия в класирането. Няма да има напрежение в нашия отбор, въпреки негативните резултати в последните мачове. Разчитаме само на себе си. Бием ли Марек, всичко приключва. Имаме сили и възможности за положителен резултат”, категоричен е треньорът на Спартак 1918 Атанас Атанасов - Орела.

Ако варненци не успеят да спечелят мача на стадион "Бончук", в щаба на Спартак се надяват тимовете на Калиакра и Дунав също да загубят своите срещи, съответно Добруджа и Монтана. При загуба на каварненци и тима от Русе, които са домакини в двубоите, "соколите" и на теория ще запазят професионалния си статут и последния мач с Витоша (Бистрица) ще е без значение.

За гостуването на Марек в Спартак има кадровите проблеми. Наказан е нападателят Деян Христов, а с контузия в бедрото е полузащитникът Ники Ботев.