Виктор Бузев зае поста главен архитект на община Варна

Мисия Варна

22-04-2014, 16:32

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чистка в Общината! Не е първоаприлска шега!

Кметът освободи главния архитект на Варна

Идва на мястото на освободения преди седмица Петър Йорданов

Виктор Бузев стана новият главен архитект на Варна. Това съобщи кметът на града Иван Портних днес. Виктор Бузев заема мястото на освободения преди празниците Петър Йорданов, за което Varnautre.bg, вече писа.

Виктор Бузев идва от район "Аспарухово", където досега заемаше поста главен архитект. Завършил е УАСГ в София, работил е също така и за общините Балчик и Бяла.

Кметът е назначил новия архитект с изпитателен срок и на временен договор. Портних обяви, че е поставил три задачи пред новоназначения архитект. Първо ще очаква от него да прекрати практиката да се бавят проекти, разрешителни за строеж и одобряване на устройствените планове, както и да се подобри инвестиционния климат. Кметът беше категоричен, че инвестиционния процес във Варна трябва да се отпуши и да не се допускат никакви забавяния повече. Другите две задачи стоящи на преден план, като приоритетни в момента са зелените площи на града и архитектурните паметници.

От Бузев кметът ще очаква да развива сега съществуващите зелени площи, както и създаването на нови, както и опазването на архитектурните паметници, с които Варна да може да се гордее.