Чистка в Общината! Не е първоаприлска шега!

Мисия Варна

01-04-2014, 16:09

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Три финансови дирекции ще имат нови началници

Трима шефове на дирекции са били остранени от общинската администрация в последния ден на март, научи varna.utre.bg. С постовете си са се разделили шефът на "Местни данъци" Иво Филипов, Юлия Йорданова-Качкова - дирекция "Финансово-стопански дейности", а колежката й Дияна Пенкова - директор "Контрол и санкции", е подала 1-месечно предизвестие. Още двама дългогодишни служители на общината си отиват от екипа на Иван Портних - това са Венцислава Коева, бивш шеф на "местни данъци и такси", а последно - началник сектор "Предварителен финансов контрол, координация, методология н контролната дейност и оценка на риска", и Александър Димитров - началник отдел "Общинска политика, транспорт и реклама", известен като съученик на бившия кмет Кирил Йорданов.

За овакантените директорски места най-вероятно ще бъдат обявени конкурси. Като най-вероятен претендент за шеф на приходната агенция в Общината се спряга Красимир Колев - сега началник на отдел "Контролно-ревизионна дейност и последващо събиране".

По непотвърдена информация кметът Иван Портних ще се раздели и с главния архитект Петър Йорданов, който заема поста от 2009-а година. За мястото му се спрягат двама. Единият е Борислав Игнатов - завършил в Колумбийския университет в Ню Йорк, САЩ, работил за няколко от най-големите архитектурни фирми в света като Perkins + Will Architects. Архитект на Годината 2010 за жилищна архитектура (сп. "Строителство имоти"), носител на Голямата награда на САБ и КАБ за иновация от Преглед на българската архитектура 2008-2010, Лауреат на конкурса "Архитект на годината 2010" (сп. "Арх и Арт Борса"), Награда на САБ от Архитектурния салон Варна 2011. Борислав Игнатов е част от екипа, направил проекта за реконструкцията на пешеходната зона във Варна. За кандидат за поста се спряга и гл.архитект на "Аспарухово" Виктор Бузев.

В момента екипът на дирекция "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране" е на оперативка при кмета, където се очаква Иван Портних да внесе яснота за рокадите.