Варна откри круизния сезон

На Морска гара акостира лайнерът SINFONIA

Варна откри круизния сезон. На Морска гара – Варна застана плаващият под флага на Панама лайнер MSC SINFONIA, пише Maritime.bg.

Това е първият пътнически кораб, който посещава града за тазгодишния сезон. На борда му има около 1500 туристи от много националности, които ще посетят местните забележителности.

Следващият лайнер, който ще посети Варна се очаква до няколко дни. През този сезон към момента са заявени малко над 40 посещения. За съжаление не се очакват посещения, които да съвпаднат с провеждането на регата "Тол Шипс".

Несебърското пристанище откри първо туристическия сезон за круизни кораби. В порта пристигна лайнерът “Хамбург”, с триста пътника на борда. Построеният в Германия през 1997 година съд застана в порта преди по-малко от седмица. Втори лайнер в Несебър очакват на 28 април.  Тогава пристига двойно по-големият от “Хамбург” – “Пасифик Принцес”.

След неколкоседмично прекъсване на круизните пътувания в очакване на развоя на събитията на Кримския полуостров, няколко круизни компании промениха маршрутите си в Черно море, за да избегнат пристанищата Одеса, Севастопол и Ялта. Очаква се много от съдовете да бъдат пренасочени към други пристанища в Черно море – включително към българските.