55 са одобрените доброволци за регатата "Тол Шипс"

Мисия Варна

09-04-2014, 16:43

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна готова за "Тол Шипс"

400 000 гости за регатата “Тол Шипс”

Въпреки,че записването приключи, интересът продължава

Огромен интерес към доброволчеството за провеждане на най-известната регата в света "Тол Шипс", която стартира във Варна на 30 април, отчитат организаторите на събитието.

"Въпреки,че записването приключи, интересът продължава. Изключително много благодарим на всички, които искат да помогнат доброволно за осъществяването на това невероятно приключение – Тол Шипс, сподели Мартин Пенчев, главен офицер за връзка.

Одобрените ентусиасти са 55, като част от тях са от София. Кандидатите са били от цялата страна, но повечето не са имали възможност да се включат в обученията, проведени във Варна и София. Най-възрастният доброволец е на около 60 години, а най-младите са гимназисти. Всички обаче са влюбени в морето, ветроходството и идеята да станат част от най-мащабното морско събитие на страната ни.

Доброволците за работа по посрещането и престоя на ветроходните кораби в престижната надпревара SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 ще бъдат плътно ангажирани от 30 април до 3 май 2014 г.

Кандидатите за т.нар. офицери за връзка ще бъдат част от екипажа на даден кораб, на който ще бъдат позиционирани, в зависмост от техните знания, умения и желания. Те ще осигуряват комуникацията между кораба, офиса за връзка и бреговите власти (Гранична Полиция, Морска Администрация, Митница, Пристанище и т.н.), ще участват заедно с екипажа в организираните от община Варна спортни състезания, посещения на местни забележителности, в "Парада на екипажите", в Crew Party и др.

Някои от доброволците може да бъдат поканени от капитана да се присъединят на борда на неговия кораб или яхта до следващо пристанище и дори за цялото състезание (няколко души се възползваха от такива покани по време на предходното посещение наHistorical Seas Tall Ships Race 2010). Офицерите за връзка ще бъдат съответно оборудвани и подпомагани от професионални корабни агенти и хора с опит в работата на предишното посещение на регатата през 2010 г., уточняват организаторите