Павел Димитров вече в конфликт с новите си лидери

Лансира Папазов за кандидат-кмет през главата на Бозов

Жълт картон заработил бившият лидер на ГЕРБ и БАСТА Павел Димитров от лидерите на новата си партия "България без цензура", пише vnews.bg.

Повод за това станало негово изказване в предаването на Радио Варна "Позиция". "Ще работя за това, следващият кмет на Варна да бъде настоящия министър на транспорта Данаил Папазов", заявил Димитров. Реакцията на ПП "България без цензура" не закъсня и местните хора на Бареков побързаха публично да се дистанцират от думите на Димитров. Според тях това било "лично негово мнение, което не е ангажирано с официалните позиции на партията".

"България без цензура" се различава от другите партии по това, че говоренето на нашите представители е без цензура. В този смисъл се радваме, че всеки наш член или привърженик има свободата да изрази личното си мнение.

Използваме случая, за да напомним, че всяка номинация и кандидатура, която ще излезе от ПП "България без цензура", особено ако става дума за действащ министър от правителството на БСП и ДПС, ще е бъде одобрявана по критериите на Закона за "Чисти ръце".

Към момента номинации за кандидати за кметове не са правени, както за Варна, така и за други общини“, съобщават от партията.

За напрежение между Павел Димитров и дайстващото ръководство на ББЦ във Варна се заговори веднага след вливането на бившия шеф на ГЕРБ към партията на Николай Бареков. Причината – бившият лидер на морските гербери дал да се разбере, че има подкрепата на лидера Бареков да поеме ключова роля в предизборния щаб на ББЦ на територията на Варненска област. Акт, който, според анализаторите, е достатъчен да изправи на нокти лидера на ББЦ във Варна доц. Христо Бозов, който бил твърдо решен да играе за пълен кметски мандат във Варна, затова и нескритите амбиции на Димитров да наложи транспортния министър Данаил Папазов като кметска номинация, подкрепена и от ББЦ, силно дразнела Бозов.

Днес лично лидерът Бареков би отбой от щедрия прием, организиран миналата седмица за бившите варненски БАСТАджии. Той обяви, че засега е приел в партията единствено Павел Димитров, а колкото до общинските съветници на БАСТА - за тях предстои сериозно пресяване на думите и делата им.

В ефира на Радио Варна Павел Димитров сподели още, че в листата на „България без цензура” за евроизборите ще има варненец на избираема позиция. Лично той щял да се занимава активно с политика до следващите местни избори, след което ще остави тази дейност на своя екип и ще се оттегли.