Варненската БАСТА отиде при Бареков

Мисия Варна

26-03-2014, 16:07

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

БАСТА се учреди преди повече от 6 месеца, но оттогава досега не успя да направи коалиция с никой

Местната организация на БАСТА във Варна, начело с прясно избрания за областен председател на партията и бивш гербер Павел Димитров, акостира при Николай Бареков в "България без цензура". С него освен цялата организация на морския град се "местят" и общинските съветници Марио Шиваров и Марина Карапетян. 

Така Бареков без да е ходил на избори се сдоби с два гласа в градския парламент, които също са герберски люспи. Според запознати именно наличието на съветници от БАСТА в Общинския съвет е наклонило везните в полза на това организацията да бъде приети в редиците на "България без цензура". Така Бареков щял да има реални властови лостове в съвета. Преговорите за преминаванета на цялата варненска структура на БАСТА в "България без цензура" според информирани са вървели повече от месец.

БАСТА се учреди преди повече от 6 месеца, но оттогава досега не успя да направи коалиция с никой. Неуспешно протекоха и преговорите с НДСВ, което е накарало съратниците на ексземеделския министър Мирослав Найденов да търсят по-персепктивно място.

Очаква се до дни други "изпаднали" от т.нар. местна  политическа върхушка представители също да пристанат на Бареков. Преди дни стана ясно от изявления на самия Бареков, че се очаква подписване на споразумение със Съюза на свободните демократи.