Остана само един в конкурса за шеф на културата във Варна

Журналистката Антония Йовчева ще се бори сама със себе си в последния кръг

След оценка на концепцията за стратегическото управление на културата на Варна е допуснат само един кандидат във финалния етап на конкурса за шеф на ресорната общинска дирекция.

Това е журналистката Антония Йовчева.

В предходния етап тя се състезаваше с ръководителя на ансамбъл "Варна" Юлиян Станев, бившия шеф на отдел "Култура" в общината" Ивелин Андреев и Любомир Кутин - също бивш директор на културата в общината, специалист по фестивалите.

Общо седем кандидати се включиха в конкурса, след като бившата шефка на Дирекция "Култура и духовно развитие" Станка Димитрова, беше освободена. В момента мястото й е временно заето от началника на отдел "Фестивали" в дирекцията Десислава Георгиева. През ноември беше обявен конкурс за поста, на който се явиха 10 кандидати. Нито от един от тях обаче не получи оценка над 3 на писмената си концепция за бъдещото развитие на културата във Варна, за да бъде допуснат до устна защита. Това наложи провеждането на нов конкурс.

В него, освен споменатите четирима, участваха още Веселин Ялмъзов - бивш учител, екскурзовод и служител в Общината, Дияна Райкова - управител на туристическия отдел „Български православен навигатор” към манастир „Св.св. Константин и Елена” на Варненска и Великопреславска св. митрополия и Свилен Христов, хореограф, ръководител на фолклорен ансамбъл "Гергана" при Техническия университет във Варна.