Удължиха работното време на паяците

Мисия Варна

20-02-2014, 16:04

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паяк, белезници и гонка в центъра на Варна (ВИДЕО)

Приходите от тях вече влизат в бюджета на Общината

Работното време на паяците е удължено, съобщи управителят на Общинско предприятие "Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. Всеки делничен ден двата общински паяка ще работят по 12 часа от 8 до 20 ч. В почивните дни дежури една от репатриращите коли с работно време от 9.30 до 17.30 ч.

От два месеца всички приходи от паяците отиват директно в бюджета на Общината, а не както беше досега - в търговско дружество, контролирано от Общинския съвет. Общинската фирма "Общински паркинги и синя зона" осъществява дейността, като за целта получава финансиране от общинския бюджет, но ръководството й няма властта да харчи средствата от глоби.

10 общински паркинга стопанисва предприятието, но само три от тях са в центъра на града. Останалите най-често не се запълват, а улиците около тях са претъпкани от коли. Така например, на ул. "Цар Асен" до пазара Чаталджа, винаги има поне 15 свободни места срещу заплащане от левче за час, но водачите предпочитали да паркират безплатно по тротоари и градинки наоколо.

Спешни действия за въвеждане на синя зона във Варна поискаха днес членовете на Обществения съвет по устройство и развитие на територията.

Очаквайте подробности