Паяк, белезници и гонка в центъра на Варна (ВИДЕО)

Крими

28-08-2013, 11:07

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Италиански псувни огласиха ул. "Пирот", паяк разчиства улицата от коли

Автодрама се заформи в центъра на Варна в предиобедните часове на деня. Паяк вдигна автомобил от ул. "Пирот", в момента в който се появи собственикът му. Мъжът на средна възраст избухна при вида на качената върху паяка кола и застана пред специализирания автомобил, препречвайки му пътя. 

Крещейки "Няма да ви плащам за пореден път", мъжът се изрепчи и на униформен, който се опита да го убеди да освободи движението по и без друго тясната улица. Междувременно стана и задръстване, а нахален таксиметров шофьор се опитваше всячески да мине през тротоара, заобикаляйки блокиралия движението паяк. Наложи се униформен да му направи забележка, но таксиджията и на него обясни, че има място да мине. 

Собственикът на вдигнатата кола пък на висок глас продължи да обяснява, че не е съгласен да отнасят автомобила му, докато сестра му се опитваше да го успокои. "От цялата улица, която е задръстена с коли, точно нашата решихте да вземете. Как вкарахте тоя паяк през увисналите кабели, ми обяснете. Няма да дам и лев повече на скапаната ви държава, затова избягах в Италия", продължи да нарежда мъжът. Полицаят пък контрира, че разчистване с паяка щяло да има по цялата улица, а въпросната кола била първа в редичката.

Тирадата на недоволния продължи, като не бяха спестени и нецензурни думички на италиански. "Бастарди, ва фанкуло", ревна мъжът по униформения и шофьора на паяка. От безспирния поток от думи стана ясно, че детето на сестрата на прегрешилия гражданин е претърпяло лицево-челюстна хирургична интервенция в медицински кабинет в района. Затова и паркирали колата в забранената улица за да са наблизо, когато манипулацията приключи. 

Като видя, че няма да се справи сам полицаят повика подкрепление. Няколко минути по-късно се появиха още няколко униформени, които също направиха опит да усмирят мъжа, но пак безуспешно. 

"Слагайте му белезниците", изкомандва в крайна сметка един от служителите на реда, когато започна и същинската част от екшъна. Щом чу за пранги, мъжът хукна да бяга около паяка, а униформен се спусна да го гони. Още след първата обиколка около специализираният автомобил обаче сестрата, която по-рано обясни, че всъщност тя е собственик на колата някак успя да убеди полицаите да не се стига до арест. В крайна сметка паякът потегли, а бунтовнически настроеният гражданин се зарече, че с последните си евро напуска държавата, за да не стъпи крака му тук никога повече. 

Гонката преди неосъществения арест