Пак млади крадци: Задигат посуда, колелета и пари

33-годишен пък отмъкна моторен трион

След разкриването на младежката банда обирджии на магазини във Варна, полицията се натъкна на още млади крадци - този път рецидивисти. Двама младежи с криминално минало разбиха вила на Пчелина и откраднаха посуда. В местната полиция вчера получили сигнал от 36-годишна варненска, че е разбита входната врата на вилния й имот в местност Пчелина, и е извършена кражба на домакинска посуда.

След проведени оперативно - издирвателни дейности са установени и задържани за срок от 24 часа извършителите. Това са 19-годишен варненец с инициали А.Й. който вече е осъждан за кражби и 25-годишен с инициали Н.С. от село Вокил, също осъждан. Вещите, обект на кражбата, са намерени и върнати на собственичката. По случая е образувана преписка.

Разкрита е кражбата и на два броя велосипеда от междуетажна площадка, намираща се в жилищна кооперация на ул. "Димчо Дебелянов". Като извършители на деянието са установени две непълнолетни момчета от Варна. По случая е образувана преписка. Вещите, обект на кражбата, са открити и приложени към преписката.

24-годишен варненец, също осъждан за грабежи се вмъкна в чужд апартамент във "Владиславово", съобщиха още от полицията. Същият проникнал през незаключена входна врата и е извършил кражба на преносим компютър и сумата от 1000 лв. Извършителят е заловен По случая е образувано досъдебно производство.

33-годишен пък задигна моторен трион на стойност около 1150 лв. от частен дом в село Дюлино. Сигналът за кражбата е подаден завчера. Трионът бил отмъкнат от селскостопанска постройка в двора на къщата. След проведени оперативно - издирвателни дейности е установен и задържан за срок от 24 часа извършителят - Г.С. на 33 години от село Дюлино, осъждан за кражби. По случая е образувана преписка.