Серийните обирджии на магазини във Варна - банда от почти деца

Крими

14-02-2014, 10:14

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маскирани и въоръжени обраха два магазина

Четирима на възраст между 19 и 21 години са автори на серийните въоръжени грабежи

Криминалисти от ОДМВР–Варна разкриха и задържаха извършители на въоръжени грабежи от магазини. След проведена специализирана полицейска операция и оперативно-издирвателни дейности под надзора на Окръжна прокуратура–Варна, на 13 февруари са задържани четирима мъже – трима варненци на 19, 20 и 21 години и един 21-годишен от село Вранино. 

Двамата от варненците - с инициали С.Г. и Г.Д., са установени като извършители на два въоръжени грабежа на хранителни магазини за периода ноември 2013 – февруари 2014 г. При единия от случаите е отнета сумата от 150 лв., а при втория - 230 лв., като при този грабеж е установено съучастието на още един от задържаните - С.Т. Престъпленията са извършени в магазини за хранителни стоки в района на Първо РУП–Варна.

Намерени и иззети са оръжията и маските, с които са извършвани грабежите, както и други материали, свързани с деянията. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура–Варна.

Извършителите са привлечени към наказателна отговорност за грабежи, извършени след предварителен сговор – престъпление по чл. 199 ал.1 т.2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.

Обвиняемите са задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – „Задържане под стража”.