Черно море направи 1:1 с Атирау, Бакари с червен картон

Филип Рудник откри за казахстанците от пряксвободен удар, а Кирил Котев изравни с глава през втората част

Черно море записа равенство със 7-ия в шампионата на Казахстан – Атирау във втората си контрола от лагера в Турция. На терена в комплекс "Голд Сити", който е на 40 км. от курорта Алания, "моряците" завършиха 1:1. Филип Рудник откри за казахстанците от пряксвободен удар, а Кирил Котев с глава изравни през втората част.

Наставникът на варненци Георги Иванов направи една корекция в състава от първия мач с хърватския Драговоляц (1:0). Сред единадесетте започва Сашо Александров за сметка на Стефан Станчев.

Двата отбора започнаха двубоя равностойно, като стъпваха здраво на терена, без обаче да разчитат на грубости. В 30-ата минута Филип Рудник реализира за 1:0 от пряксвободен удар. До края на полувремето "моряците" натиснаха съперника, но така и не успяха да реализират гол.

През втората част Гонзо пусна в игра Бекир Расим, който замени Тодор Паланов. В 51-вата минута Бакари стреля силно от добра позиция, но топката премина в страни от вратата. В 55-ата минута футболист на Атирау не се намеси по най-добрия начин и за малко да си отбележи автогол. Три минути по-късно Бакари получава червен картон, но на неговото място влиза Кристиян Пешков. в 61-вата минута Кирил Котев засече с глава центриране от корнер и изравни за 1:1. Веднага след гола Гонзо пусна в игра всички юноши, а на мястото на Сашо Александров се появи Стефан Станчев. До края на срещата и двата тима имаха възможност да спечелят мача, но не съумяха да реализират изгодни позиции.

Съставът на Черно море:
Георги Китанов, Сашо Александров, Мишо Венков, Кирил Котев, Живко Атанасов, Еденилсон Бергонси, Тодор Паланков, Дани Георгиев, Георги Божилов, Бакари, Иван Коконов (Дашев, Стефан Станчев, Слави Сталев, Петър Петров, Петко Цанков, Мартин Костадинов, Николай Минков, Александър Йовчев, Кристиян Пешков, Александър Попов, Валентин Йосков, Атанас Петров).