Фажев: Състоянието на Спартак ни накара да поемем отговорност за възраждането на клуба

Не малко хора са дали живота си за да стигнем до тази 95-годишнина, сподели още шефът на соколите

Председателят на Управителния съвет на Спартак 1918 Антон Фажев заяви, че в момента той и колегите му работят, за да бъде възроден футболният клуб - организационно и спортно-технически. „Състоянието на Спартак ни накара да поемем отговорност за възраждането на клуба. Това е начинът този 95-годишен клуба да просъществуваме и занапред. Не малко хора са дали живота си за да стигнем до тази 95-годишнина. Не са много клубовете, които доживяват такава възраст. Това ни накара, въпреки многото трудности, които ни очакват, да се захванем с тази сложна задача”, коментира пред медиите Фажев.
Клубният шеф добави, че основната мисия на ръководството е вдигане на нивото в детско-юношеската школа, както и оцеляването на Спартак в професионалния футбол. За целта в академията вече ще се работи по нова методика. Това не основната ни мисия. Най-трудната ни задача ще е оставането на представителния тим в "Б" група", категоричен бе Председателят на УС.

Фажев призна, че Спартак ще се раздели коректно с Георги Иванов и ще му плати обезщетение в размер на 6 заплати. В момента Геша е в отпуска и след нейното изтичане, специалистът ще си получи дължима сума.

Председателят на Управителния съвет каза още, че сa проведени разговори и с хора, които могат да помогнат на Спартак.

Вижте всичко, което каза Антон Фажев пред медиите днес: