Спартак стартира подготовка с 20 футболисти

ВИДЕО: Орела изведе тима за първото занимание днес за 2014 г.

Отборът на Спартак 1918 започна зимна подготовка с група от 20 футболисти. Новите имена и тима на соколите са Радомир Тодоров, Владислав Мирчев, Станимир Георгиев, Петър Патев, Петър Денчев и Илиян Неделчев. Очакват се и още играчи, които да подсилят тима на по-късен етап. На официална пресконференция бе представен новият треньор Атанас Атанасов и неговия щаб. Негови помощници ще бъдат Илко Станчев и Траян Дянков. Последният ще бъде играещ треньор и капитан на представителния тим. Първата тренировка уважи и легенда номер 1 на соколите Живко Господинов, който бе поканен от Орела. Преди заниманието отец Дончо отслужи водосвет в съблекалнята за здраве, късмет и успехи.

Нов директор на школата на Спартак ще е Николай Станчев, който ще работи по нова методик, с която е запознат наставникът на мъжкия отбор Атанас Атанасов. Такава е и целта, която обяви председателят на управителния съвет Антон Фажев.

Стана ясно, че досегашният треньор Георги Иванов – Геша е в отпуск, а до изтичането му 6-те заплати, които ръководството му дължи ще бъдат изчистени. Когато това стане, Атанас Атанасов ще може да стъпи официално в длъжност.

На 29 Спартак ще изиграе една контрола с тима на Черноморец Бургас. От 2 февруари започва турнира Албена къп, където соколите ще изиграят най-малко четири срещи, а на 22 февруари варненци ще премерят сили с тима на Несебър. При всички положения Спартак ще уреди още един спаринг с тим от "Б" група. В момента Орела изчаква всички отбори от втория ешелон да започнат подготовка и тогава ще се уточни съперника.

Орела уточни още, че не е имал разговори с някой от бившите футболисти на Спартак, като Боян Илиев, Венци Маринов, Генко Славов и др. Спортно-техническият щаб все още изчаква Коста Янев да се присъедини към лагера на соколите, като наставникът уточни, че той има семейни проблеми на този етап.

Групата на Спартак:

Вратари: Николай Банков, Петър Денчев

Защитници: Траян Дянков, Станислав Георгиев, Роналд Донев, Кристиян Радев, Георги Глушков, Петър Патев

Халфове: Илиян Неделчев, Мурад Салим, Славомир Събков, Виктор Драголов, Радомир Тодоров, Джихад Кямил, Беадир Беадиров, Никола Арнаудов, Станислав Желязков

Нападатели: Янаки Смирнов, Владислав Мирчев, Десислав Дяков

Вижте какво още каза новият наставник на Спартак Атанас Атанасов - Орела: