Кучкарникът в Каменар затворен, бездомните се чифтосват на спокойствие

Шефът на приюта беше уволнен заради фалшива диплома

Тази сутрин отново вратите на приюта в Каменар са затворени, а достъпът на граждани и организации е ограничен. Само двама човека от служителите са там. Кучета са оставени без грижи и храна и гражданският контрол, който е даден по право е отнет. Писмена заповед от общината все още няма. Природозащитници стоят пред вратите му. А вътре кучетата лаят. Това съобщение е публикувано на страницата "Общински приют за безстопанствени животни -село Каменар Варна" във Фейсбук.

Вчера там Анна Арнаутска е публикувала снимка на две от безстопанствените, които се чифтосват. "Чакам варненските фондации да реагират своевременно. Достатъчно кучета има по улиците, та да се плодят и в приюта. Ясно защо е всичко, но аз това не желая да го виждам. Варненските фондации за набиране на средства за бездомни животинки - какво става? Малко са ви бройките ли? Или не могат да се запълнят "бусовете на щастието" - всеки месец", коментира дамата.

На 10 януари шефът на приюта Анатолий Тодоров беше уволнен заради фалшива диплома. По време на краткото му управление, кучкарникът няколко пъти е отварял врати за граждани и е осигуряван свободен достъп.