Даряваме кръв в памет на загиналите по пътищата

Акцията ще се проведе следващата седмица - от 18 до 24 ноември в районен център по трансфузионна хематология във Варна

Варна се включва в кампания по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който тази година се отбелязва на 17 ноември - днес. 

Тази година Българска асоциация на пострадали при катстрофи съвместно с Български Червен кръст обединяват усилия за организирането на едноседмична кампания за кръводаряване. Акцията ще се проведе следващата седмица - от 18 до 24 ноември в районен център по трансфузионна хематология във Варна - бул."Цар Освободител" 100, тел.:052/681810, 052/681811.

"На този ден нека си спомним за тези, които не са между нас, да почетем тяхната памет и изкажем съчувствие към семействата им, но и да положим усилия за спасяването на нуждаещите се като дарим кръв", призовават организаторите. 

"Нека заедно - всички институции и участници в движението, с повече воля и упоритост обединим усилията си и от възпоменание към жертвите пристъпим към конкретни действия за постигане на нова култура в движението и направим нашите пътища по-безопасни за всички. Призоваваме всички граждани, желаещи да помогнат, да се включат в акцията по кръводаряване", допълват те.