Станислав Стоянов: Бием ЦСКА с един гол

Очаквам здрав мач в неделя, каза още ексфутболистът на Черно море

Легендата на Черно море Станислав Стоянов, който е юноша на ЦСКА и носи фланелката на "армейците" близо два сезона в школата на червените, смята, че "моряците" ще съумеят да спечелят двубоя в неделя. Станката е на мнение, че отсъствието на Георги Китанов няма да се отрази осезаемо на варненци, тъй като Михайлов ще се справи не по-зле от юношата на Морето.

"Черно море играе сполучливо срещу ЦСКА, най вече на "Тича". Последните години мачовете между двата тима са равностойни. Имаме шанс дори да победим. Изгледах мача с Борое вчера, в който "армейците" хвърлиха доста сили. Изразходиха се и очаквам да са по-уморени от нас, тъй като ние имахме и ден повече за почивка. Напълно реално е Черно море да бие с един гол разлика. Макар че ЦСКА тръгнаха добре и има спокойствие в отбора. След идването на Александър Томов ЦСКА заигра по-добре. Спечели дербито с Левски в много важен психологически момент. Но мисля, че ще съумеем да вкараме гол и ще победим. Определено очаквам здрав мач в неделя", каза Станката пред Varnautre.bg.

"Поне тия мачове, кито гледах Михайлов се справя доста добре. Няма да окаже кой знае какво влияние отсъствието на Китанов. Отсъствието на Китанов няма да се отрази на Черно море до толкова, че да има притеснения в щаба на варненци. Емо Михайлов ще се справи, тъй като го гледах в мачовете, в които влизаше да играе и ми направи добро впечатление. Ако считаме че Жоро Илиев ще играе в тази среща, то това е най-големия плюс за Морето. Всички видяха в редното му завръщане след контузия срещу Лудогорец какво направи. Определено той е лидер и обединяваща фигура в отбора. Като цяло моряците играят доста стабилно в последните 5-6 мач. Намериха себе си този сезон. За това един добър мач в неделя", завърши Станислав Стоянов.

Любопитен факт е, че през 2000 г. Станката играе с маска на лицето именно срещу ЦСКА, като тогава вкарва гол за моряците. В двубоя на Тича тази неделя с маска се очаква да излезе Дани Георгиев. Феновете на Черно море се надяват маската да донесе късмет на отбора както преди 13 години и Дани да прониже "армейците".