Двама си тръгнаха от Спартак

Двама футболисти на Спартак 1918 си тръгнаха от клуба, научи Varnautre.bg. Това са нападателят Благой Пасков и халфът Георги Коруджиев. Двамата са вече в София, където ще изчакват да видят как ще се развият нещата със "соколите".

"За всички е ясно, че отборът се разпада. Изгониха ни от квартирите и след като няма къде да живеем се прибрахме в София. Ако някой се обади и ни намери къде да отседнем и ни платят заработеното ще си доиграем сезона", каза Пасков.

Днес и утре се очаква същото да направят и останалите футболисти, които не са от Варна, ако не им платят дължимото.

Както вече стана ясно, ситуацията в клуба е доста тежка, а футболистите отказват да играят без пари. Днешният мач с Хасково от 10-ия кръг на "Б" група все още е под въпрос, въпреки че вече е ангажирана фирмата, която ще охранява мача, линейка, дежурен доктор и санитари. Наставникът на соколите Георги Иванов-Геша събира футболистите в 14,30 ч. като в съблекалнята треньорът иска да разбере, кои футболисти са готови да играят и кои - не. След това, ако се намерят пари за съдийските такси, отборът ще бъде попълнен с юноши и ще изиграе двубоя.