Суворово громи в Шумен

Ветеран носи победата на Бяла

Отборът на Суворово, който е с нов треньор, след като досегашният наставник Венци Желев напусна тима, постигна разгромна победа в Североизточната "В" група. В 3-ия кръг суворовци смазаха Шумен 2010 с 7:1.

На стадион "Панайот Волов" гостите поведоха с 3:0 до 25-ата минута. Първото попадения падна в 11-ата минута, кагото Михлев центрира от ляво, Чукански с плонж намери топката и с глава вкара за 0:1. Три минути след това голмайсторът напредна отляво и отправи удар. Топката бе на сантиметри пред голлинията, когато Кънев се опита да я изчисти, но я вкара в собствената си мрежа. В последвалите минути футболистите на Суворово изпуснаха куп положения, а на няколко пъти вратарят на шуменци Ангелов се намеси добре. В 25-ата минута домакините получиха нов гол. Той бе дело на Михалев, който се разписа от пряк свободен удар.

В началото на втората част Суворово поведе с 4:0. В 57-ата минута след центриране от ъглов удар Венков се извиси над всички и реализира четвъртото попадение за гостите. В 68-ата минута Паскалев се разписа за 0:5. В 83-ата минута Чукански напредна сам през средата на терена, подаде към включилия се от ляво Илиев, който остана сам срещу Ангелов и вкара за 0:6. В 85-ата минута Василев навърза защитата на Шумен 2010 и отбеляза за 0:7. В края на двубоя Феим успя да вкара почетно попадение за Шумен 2010 след разбъркване в наказателното поле на Суворово.

В друга среща от кръга, отборът на Черноморец успя да победи смятаният за фаворит в срещата Септември Тервел. Домакините от Бяла спечелиха с 1:0, след гол на ветерана Огнян Чобанов, който бе изведен сам срещу вратаря 10 минути преди края, хладнокръвно го преодоля и реализира.