Георги Илиев: Черно море излиза за победа във всеки мач, без значение кой е съперникът

Имаме сили да се надиграваме с Лудогорец, каза още капитанът на "моряците"

„Във всеки двубой Черно море излиза за победа, независимо от името на съперника, като предстоящият сблъсък с шампиона Лудогорец не прави изключение". Това заяви пред „Тема Спорт" капитанът на моряците Георги Илиев. Двубоят на „Тича" от 7-ия кръг на А група е в събота от 18:00 часа.

Националът призна, че той и съотборниците му чакат разградчани с повишено настроение, което се дължи на положителните резултати в последно време. „Взехме точки от тежки гостувания, победихме корав отбор като Локомотив Плов­див. Имаме самочувствие, надявам се да използваме умората в Лудогорец и да победим", категоричен бе Илиев.

Според него израстването в Черно море е видно и резултатите го доказват.

„Особено в дефанзивен план изглеждаме доста стабилно. Това, което трябва да про меним, е на другия полюс - във фаза атака. Там има доста неща, които е нужно да се коригират. Треньорите ни казват къде бъркаме, какво трябва да се поправи. При всички положения двата отбелязани гола за б кръга не говорят много добре, но хвърляме сили да изчистим пропуските", каза още лидерът на варненци.

По неговите думи Черно море разполага с футболисти, с които да се надиграва с шампиона. „Специално за мача с Лудогорец не мисля, че най-правилното ще бъде да се приберем отзад и да разчитаме на контраатаки. Способни сме да се надиграваме с тях. В отбора им ще има умора от мачовете, които изиграха, въпреки че разполагат с дълга скамейка и равностойни футболисти. Не мисля, че трябва да се прибираме отзад, но все пак треньорът ще каже каква тактика ще използваме. Има 2-3 дни до мача, предстои да ни бъдат посочени силните и слабите им страни, макар че постоянно ги гледаме и сме наясно какво да очакваме", допълни Георги Илиев.