Китанов в групата на националния за контролите с Италия и Румъния

Вратарят на Черно море сред избраниците на Александър Димитров

Очаквано вратарят на Черно море Георги Китанов попадна в групата на старши треньора на юношеския национален отбор по футбол до 19 години Александър Димитров. Наставникът определи групата от 18 човека, на които ще разчита за приятелските мачове с Италия и Румъния съответно на 6 септември от 16:45 часа и 10 септември от 20:00 часа. В първата от срещите, която е срещу "скуадра адзура", гостуваме в Пескара, а северните ни съседи ще приемем в Трявна. И двата мача ще бъдат играни на официални дати за международни двубои, определени от ФИФА. Отборът се събира на 1-ви септември в 12:00 часа пред националния стадион "Васил Левски".

Още същата вечер като част от програмата момчетата ще гледат на живо срещата от "А" група между ЦСКА и Ботев Пловдив, стартираща в 20:00 часа на стадион "Българска армия". Димитров е определил и пет резерви извън 18-те повикани. Те ще се присъединят към групата при положение, че някой футболист се контузи или бъде извикан в младежкия национален отбор.

Групата на България (U19):

Вратари: Георги Китанов (Черно море), Александър Любенов (Левски).

Защитници: Преслав Петров (Видима-Раковски), Пламен Гълъбов (Литекс), Стефан Велков (Славия), Мирослав Иванов (Славия), Васил Попов (ЦСКА).

Полузащитници: Христофор Хубчев (Левски), Петър Витанов (ЦСКА), Радослав Цонев (Ботев Враца), Борислав Цонев (Левски), Антонио Вутов (Левски), Станислав Дрянов (Черноморец), Александър Василев (Калиакра), Реян Даскалов (Литекс).

Нападатели: Кирил Десподов (Литекс), Милчо Ангелов (Черноморец), Владислав Мисяк (Левски).

Резерви:

Вратар: Кристиян Кацарев (Локомотив София).

Полузащитници: Чавдар Ивайлов (Литекс), Янис Карабельов (Славия).

Нападатели: Георги Минчев (Литекс), Смаил Креболиев (Пирин 2001).