Спартак с нулево равенство срещу Ботев (Гълъбово)

Банков спаси сoколите в края

Отборът на Спартак 1918 завърши 0:0 при гостуването си на Ботев Гълъбово, в мач от 4-ия кръг на "Б" група. Соколите имаха своите шансове за гол, но така и не успяха да ги реализират. Коруджиев можеше да открие резултата, след добро изпълнение от фаул, но стражът на домакините спаси. Виктор Митев също излизаше на изгодни позиции, но и той не съумя да ги оползотвори.

Тимът на Гълъбово се опитваше да упражнява домакински натиск, докато "соколите" на Георги Иванов-Геша разчитаха на контраатаки. В самия край на мача домакините натиснаха варненци, като се опитваха да стигнат до гол с изсипани топки в наказателното поле на Спартак. Някой от тях бяха доста опасни, но стража на "соколите" Николай Банков бе стабилен на вратата си и спаси 2-3 голови положения.

Така Спартак записа второ равенство от началото на шампионата и прибави пета точка към актива си. Това е и трети пореден мач, в които спартаклии не допускат да бъдат победени. Единственото поражение на тима от Варна бе на старта на първенството с 0:2 от Калиакра на Коритото.

Съставът на Спартак: Николай Банков, Игнат Дамянов, Ивайло Русев, Станислав Иванов, Славомир Събков (47 - Рони Донев), Станислав Желязков, Коруджев, Джихат Камил (75 - Емил Николов) Беадир Беадиров, Виктор Митев, Янаки Смирнов (64 - Пасков)