Дисципа не намери вина в Спартак за боя между феновете

От футболния съюз са предупредили "соколите" да вземат мерки относно сектора за гости, където има дребни, според БФС, нередности

Дисциплинарната комисия към БФС, разгледа жалбата, която бе пусната от Добруджа, че привържениците на добричкия тим са били бити на стадион Спартак, преди двубоя от 3-ия кръг на "Б" група между двата тима. Компетентните органи във футболната ни централа са установили, че инцидента с феновете на Добруджа е станал извън клубното съоръжение на соколите и варненския клуб не носи вина за случилото се. Това каза за Varnautre.bg изпълнителният директор на Спартак 1918 Диян Дончев. Той сподели още, че от футболния съюз са разговаряли с него и са предупредили клуба да вземат мерки относно сектора за гости, където има дребни, според БФС, нередности.

"Вчера следобед, само няколко часа преди заседанието на дисциплинарната комисия към БФС, е пристигнала жалба, в която ни обвиняват за инцидента в събота. Тя е била разгледана и не са установени нередности от наша страна. Имаме само устна забележка от футболния съюз и предписани препоръки за това, къде трябва да обърнем внимание и да вземем мерки. Иначе, не знам какво искат феновете на добричлии от Спартак. Това е втори инцидент с тях. Помните какво стана в Русе миналата година. Защо все на тях се случва, защо подобни неща не стават с привържениците на Калиакра, Светкавица и друг отбор. Нека да гледат в техния си двор, имат си проблеми, които да решават. Да не се занимават с глупости", каза Диян Дончев.