Гонзо: Подготвени сме за мача с Левски

Черно море инкасира 9 поредни шампионатни загуби на „Герена”, но за първи път от доста време насам е пред Левски във временното класиране преди мача между двата тима. Ето как отговори в интервю за Дарик радио и Гонг наставникът на „моряците” Георги Иванов на въпроса, дали тимът му има шанс да спре тази черна серия:

„Ние се готвим за изключително труден мач. Потенциалът на играчите на Левски по никакъв начин не отговаря на класирането, което те заемат в момента. Всички сме подготвени за това, което ни очаква. Отборът на Левски не е побеждавал на „Герена” от доста време и за тях и ще излязат на всяка цена да победят и да играят добре, за да се реабилитират пред феновете. Ние сме готови за това и агресията, която ще срещнем. Ще чакаме нашите шансове, ако можем да победим".
На въпроса как би отговорил на критиците за налагания дефанзивен стил на игра на неговия отбор, Гонзо отвърна: „Ако имах Меси и Роналдо, нямаше да бъде толкова дефанзивен стилът”. Той добави, че е принуден да играе по този начин заради контузените играчи и изпълнителите, с които разполага в момента. „Ние сме нов отбор с 10 нови играчи, с които работим във всички фази. Има неща, които се получават добре и такива, които не се получават”, коментира Гонзо. Той отчете и факта, че отсъствието на контузените офанзивни играчи Георги Илиев и Стенли Окоро не му позволява да променя тактическата схема.

Запитан дали има готова рецепта за опазването на остриетата в атаката на "Левски" Генков и Родригес, Георги Иванов отговори така: ” Няма да има персонална опека нито за Генков, нито за Гари Родригес. Очаквам отборът да се представи добре във фаза защита и да използваме нашите шансове в атака”.