Левски е добър трамплин за Гонзо

Спорт

22-08-2013, 10:16

Снимка:

Варна Утре

Автор:

Тодор Марев, легенда на Черно море

Всичко от Автора

Варненци играят добре дефанзивно, с малко агресия отпред ще станат съвсем друг състав

Черно море играе добре от началото на сезона, но проблемът е, че не е намерен оптималният вариант за атаката. Особено на нейния връх, както бяха въртени Божилов, Бакари, Окоро и Даниел Младенов. Но щом досега сме вкарали само един гол в пет мача, значи не е намерен най-удачният вариант. Когато това стане, надявам се съвсем скоро, ще започнем редовно да вкарваме и да побеждаваме.

Няма логика да разполагаме с такъв огромен отборен потенциал и той да не се разгърне. Иначе в дефанзивен план нещата са повече от добре. Говоря не само за играта на защитниците, а изобщо за представянето на целия отбор в защитен аспект. Неслучайно е събитие, когато някой успее да ни вкара гол. Случи се само веднъж в Бургас и виждате, че четири мача поред сме запазили мрежата си суха. Добро впечатление ми направи и резервният вратар Емил Михайлов в Стара Загора. Мишо Венков пасна на левия бек, докато в дясната ни зона е необходима по-голяма агресия. Тук не говоря само за десния бек, а и за халфа пред него. Може би нямаме и късмет, тъй като Даниел Младенов претърпя операция през юли, а сега под ножа легна и Стенли Окоро. И за да се върна към неудачите ни при вкарването на голове, искам да уточня, че липсата на Георги Илиев в последните мачове също се отрази негативно върху граденето на атаките и техния завършек.

Смятам също, че разполагаме с талантливи юноши, които могат да осигурят едно по-успешно бъдеще на клуба. Ето Бекир Расим започна да играе. Същото очаквам да направят Слави Сталев и Атанас Петров. Имаме наши момчета, които са пратени на обиграване, и също не трябва да се изпускат от очи. Моята мечта е до две-три години именно кадри на Черно море да изграждат ядрото на отбора.

Гонзо бе поставен под огромно напрежение и натиск след загубата в първия мач в Бургас. При всички положения обаче е редно да му се даде време, за да опита да реализира своите идеи. Това се отнася не само за него, а и за всеки, който води сериозен клуб като Черно море. Гонзо имаше късмет да осъществи най-мащабната селекция в последните пет години, сам си е подбрал играчите и знае как да извлече максимума от тях. Не е коректно да коментирам неща от кухнята, а и не присъствам на тренировките, за да зная какви всъщност са идеите и вижданията на Георги Иванов за играта. Очаквам обаче от мач на мач Черно море да играе по-резултатно и атрактивно и да бъдат оправдани сериозните инвестиции, които собствениците направиха това лято. И точно гостуването на Левски може да е трамплинът, от който Гонзо и отборът да отскочат нагоре.