Взрив събори гаража на общинска съветничка от ГЕРБ

СНИМКИ: Софрониева тепърва ще анализира дали с някое решение не е накърнила нечии интереси

Взрив във Варна в къщата на общинската съветничка от ГЕРБ и председател на комисията по "Собственост и стопанство" Валентина Софрониева избухна снощи.  Къщата е известна като "Спатията" и се намира на брега на варненското езеро. От експлозията са били  избити двете гаражни врати и вратата на къщата. Устройството е било оставено пред гаражите. От експлозията се образувала дупка в асфалта. Силно пострадали са двата авомобила - БМВ и Фолксваген. 

Бяхме си в къщи със съпруга и сина ми. Взривът стана около 22:15 часа, разказа самата Софрониева. Пред къщата ни има видео камера, запис от която ще бъде разгледан от полицията, каза още тя. След експлозията полицията дошла много бързо. До 4:00 часа органите на реда са правили оглед. 

Тепърва ще анализирам, дали с някое мое решение не съм накърнила нечии интереси. В комисията по собственост са взети над 400 решения и някое от тях може да не се е харесало на някого, коментира Софрониева. Тя обаче е категорчна, че комисията винаги се е водила при пълна прозрачност и няма намерение да се отказва от начина си на работа или да подава оставка за да отваря път на някой, който да използва комисията за лична изгода. Софрониева отхвърли варианта, взривът да има връзка с работа на сина й Веселин Цонев, който е зам.-кмет на Белослав. 

Това е второто подобно посегателство над общински съветник във Варна. Наскоро в Морската градина беше запален джипа на друг съветник от управляващото мнозинство - Владимир Тонев от "Нашия град", докато играе тенис на метри от возилото си.